Nuorisovaltuusto, kokous 8.5.2018

§ 35 Nuorisovaltuuston kouluvierailut keväällä 2018

KIRDno-2017-974

Nuorisovaltuusto nimesi toimintasuunnittelupäivässä kouluvierailuesitystoimikunnan, jonka kutsuu koolle Saga Lavi. Toimikunnan tarkoituksena on valmistella esitys nuorisovaltuustosta, joka näytetään kouluvierailujen yhteydessä.

Kuultiin toimikunnan ajankohtaiset asiat:

• Kouluvierailuesitystoimikunta kokoontuu ensi viikolla.
  • Sovittiin esittelijät kouluvierailuille:
    • Kaisa Klippi, Emma Alppi ja Akseli Kiviniemi Omniaan Kirkkonummen toimipisteeseen ja Porkkalan lukioon.
    • Arttu Leskinen ja Saga Lavi Kirkkoharjun koululle.
    • Aapo Saranpää ja Onni Virtanen Nissnikun koululle
    • Alexandra Obrey ja Rasmus Lundell Winelskan koululle (ja Gymnasiumiin).
    • Akseli Jokinen ja Ville Nenonen Veikkolan koululle.
    • Jami Nerg ja Saku Hiippala Papinmäen koululle.
  • Kouluvierailut pidetään huhtikuussa.
  • Mimmi sopii koulujen kanssa ajankohdat kouluvierailuille ja välittää viestin eteenpäin kunkin koulun esittelijälle.

Kuultiin toimikunnan ajankohtaiset asiat:

• Saga Lavi ja Arttu Leskinen valmistelivat diaesityksen nuorisovaltuuston toiminnasta kouluvierailuja varten. Linkki diaesitykseen on lähetetty nuorisovaltuutetuille sähköpostilla.
  • Arttu ja Saga kuvaavat esimerkin kouluesittelystä ja laittavat videon jakoon whatsappiin.
  • Ehdotettiin, että esityksen loppuun pidettäisiin Kahoot. (Akseli Kiviniemi lupasi kokoustauolla tehdä Kahootin)

Puheenjohtajisto esitti myös, että koulukäyntien aikana kerätään adressia jonka avulla saataisiin enemmän kesätyöpaikkoja nuorille ensi vuonna. Ehdotus hyväksyttiin.

Kuultiin toimikunnan ajankohtaiset asiat:

- Nuorisovaltuutetut ovat sopineet tai sopivat piakkoin kouluvierailuja vastuukoulujen rehtorien ja opettajien kanssa.

- Arttu Leskinen ehdotti, että kouluvierailut voisi sopia esimerkiksi koulujen ilmiöpäiviin, jolloin esitys ei häiritse oppitunteja.

- Kouluvierailuja jatketaan syksyllä.

- Kouluvierailuesitys pitää vielä kääntää ruotsiksi.