Nuorisovaltuusto, kokous 23.1.2018

§ 7 Nuorisovaalit PRESSA

KIRDno-2017-1530

Martta-Liisa Kosonen, martta-liisa.kosonen@kirkkonummi.fi

Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry toteuttaa Nuorisovaalit valtakunnallisten vaalien yhteydessä. Nuorisovaalit on jännittävä oppimistapahtuma, jossa nuoret tutustuvat presidentinvaaleihin toiminnallisella tavalla. Tavoitteena on vahvistaa nuorten kiinnostusta vaaleja, ehdokkaita ja vaikuttamista kohtaan sekä tarjota konkreettinen kokemus äänestämisestä. Nuorisovaaleissa alle 18-vuotiaat nuoret äänestävät oppilaitoksissaan siitä, kuka olisi nuorten valitsema presidentti.

Oppilaitokset järjestävät Nuorisovaalit samalla tavalla kuin varsinaiset vaalit. Nuoret äänestävät samoja presidenttiehdokkaita kuin varsinaisissa vaaleissa, ja vaalit toteutetaan uurnavaalina. Ilmoittautuminen ja lisätietoja osoitteessa: http://www.nuorisovaalit.fi. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 5.1.2018.

Nuorisovaltuuston puheenjohtajisto ehdottaa, että nuorisovaltuusto haastaa Kirkkonummen kunnan oppilaitokset järjestämään Nuorisovaalit tammikuussa 2018.

Nuorisovaltuusto päättää ehdotuksen mukaisesti.

Päätettiin, että nuorisovaltuusto haastaa Kirkkonummen kunnan oppilaitokset järjestämään Nuorisovaalit tammikuussa 2018.

Päätettiin, että haaste nuorisovaalien järjestämisestä lähetetään koulujen rehtorille ja oppilaskunnille.

Päätettiin, että puheejohtaja ja varapuheejohtaja viestittävät asiasta eteenpäin koulujen oppilaskunnille.

• Martta-Liisa Kosonen, martta-liisa.kosonen@kirkkonummi.fi

Nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja Emma Alppi on kerännyt tietoa Kirkkonummen kouluilta ja oppilaitoksilta nuorisovaaleihin osallistumisesta.

Kuullaan nuorisovaalit PRESSAn toteuttamisesta Kirkkonummen kouluissa ja oppilaitoksissa.

Kuultiin esitys.

Nuorisovaalit PRESSA järjestettiin varapuheenjohtajalle tulleiden tietojen mukaan Kirkkonummella Nissnikun, Porkkalan ja Winellskan kouluissa.

Kussakin koulussa äänesti n. 100 oppilasta.