Nuorisovaltuusto, kokous 13.12.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 15 Nuorisovaalit PRESSA

KIRDno-2017-1530

Valmistelija

  • Martta-Liisa Kosonen, martta-liisa.kosonen@kirkkonummi.fi

Perustelut

Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry toteuttaa Nuorisovaalit valtakunnallisten vaalien yhteydessä. Nuorisovaalit on jännittävä oppimistapahtuma, jossa nuoret tutustuvat presidentinvaaleihin toiminnallisella tavalla. Tavoitteena on vahvistaa nuorten kiinnostusta vaaleja, ehdokkaita ja vaikuttamista kohtaan sekä tarjota konkreettinen kokemus äänestämisestä. Nuorisovaaleissa alle 18-vuotiaat nuoret äänestävät oppilaitoksissaan siitä, kuka olisi nuorten valitsema presidentti.

Oppilaitokset järjestävät Nuorisovaalit samalla tavalla kuin varsinaiset vaalit. Nuoret äänestävät samoja presidenttiehdokkaita kuin varsinaisissa vaaleissa, ja vaalit toteutetaan uurnavaalina. Ilmoittautuminen ja lisätietoja osoitteessa: http://www.nuorisovaalit.fi. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 5.1.2018.

Nuorisovaltuuston puheenjohtajisto ehdottaa, että nuorisovaltuusto haastaa Kirkkonummen kunnan oppilaitokset järjestämään Nuorisovaalit tammikuussa 2018.

Ehdotus

Nuorisovaltuusto päättää ehdotuksen mukaisesti.

Päätös

Päätettiin, että nuorisovaltuusto haastaa Kirkkonummen kunnan oppilaitokset järjestämään Nuorisovaalit tammikuussa 2018.

Päätettiin, että haaste nuorisovaalien järjestämisestä lähetetään koulujen rehtorille ja oppilaskunnille.

Päätettiin, että puheejohtaja ja varapuheejohtaja viestittävät asiasta eteenpäin koulujen oppilaskunnille.