Nuorisovaltuusto, kokous 11.12.2018

§ 86 Ilmoitusasiat

a. Nuorisovaltuusto vieraili Eduskunnassa Raija Vahasalon kutsumana tiistaina 20.11.2018

b. Suomen nuorisovaltuustojen liitto Nuva ry:n liittokokoukseen 23.-25.11.2018 osallistuivat Saga, Ville ja Akseli.

c. Nuorisovaltuusto on saanut yhteistyökutsun Rannikkoprikaatilta. Ehdotettiin, että nuorisovaltuuston kautta Kirkkonummen koulut voisivat sopia vierailuja Upinniemeen ja myös itse tulla tutustumaan varuskuntaan. Täten saataisiin edistettyä tietoa maanpuolustuksesta sopiville ikäluokille, joilla asepalvelus olisi jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa ajankohtainen. Vierailut voitaisiin aloittaa keväällä 2019.

d. Osaamista osallisuuteen -hankkeen myötä järjestetään tammikuun lopussa työpaja aiheella "Oikeaa osallisuutta" tai "Vaikuta varmasti". Työpajaan voivat osallistua nuorisovaltuutettujen lisäksi muita vaikuttamisesta kiinnostuneita nuoria. Ajankohta ja työpajaa vetämään tuleva ulkopuolinen asiantuntija varmistuvat lähiaikoina.

Nuorisovaltuusto päättää merkitä tiedoksi ilmoitusasiat, sekä kuulla edustajien raportit tapahtumista.

Nuorisovaltuusto merkitsi tiedoksi ilmoitusasiat, sekä kuuli edustajien raportit tapahtumista.

e. Aapo Saranpää kävi läpi viestintäsuunitelman.

f. Osaamista osallisuuteen -hankkeen työpaja on 31.1.2018.

g. Mimmi kertoi maakuntatreffeistä.

h. Saga on lähettänyt LAPE-hankkeen kannanoton uudestaan Kirkkonummen koulun rehtoreille. Arttu ja Mimmi osallistuvat maanantaina 17.12. LAPE-hankkeen laajennettuun ohjausryhmään.

i. Sovittiin toimintasuunitelman tekoilta 15.1.2019 klo. 15.00

j. Nuorisovaltuusto järjestää talvilomalla tiistaina 19.2.2019 tapahtuma Peuramaalla yhteistyössä nuoriso- ja liikuntapalveluiden kanssa. Tapahtumaa suunnitellaan heti vuoden alussa.

k. Arttu esitteli suunnitelman nuorisovaltuuston ensi vuoden tapahtumista. Ajatuksena on mielummin yksi iso tapahtuma muutaman pienen sijasta. Muita tapahtumia esim. paneelikeskustelut kouluilla.