Kuntakehitysjaosto, kokous 13.2.2018

§ 12 Elinvoimaohjelma 2018-2021

KIRDno-2018-72

Risto Nikunlaakso, risto.nikunlaakso@kirkkonummi.fi

Kirkkonummen kunnanvaltuusto hyväksyi 18.12.2017 Kirkkonummen kuntastrategian vuosille 2018−2021. Osana strategian toimeenpanoa ja jalkauttamista kunnassa laaditaan kevään 2018 aikana elinvoimaohjelma vuosille 2018-2021. Elinvoimaohjelmassa linjataan tarkempia strategisia tavoitteita elinvoiman kasvattamiseksi sekä toimenpiteitä ja mittareita tavoitteiden saavuttamiseksi.

Kehitysjohtaja esittelee elinvoimaohjelmaan suunniteltua sisältöä sekä ohjelman alustavan aikataulusuunnitelman.

Kuntakehitysjaosto merkitsee elinvoimaohjelman valmisteluaikataulun tiedokseen ja evästää viranhaltijoita valmistelussa.

Kuntakehitysjaosto merkitsi valmisteluaikataulun tiedokseen.

Kuntakehitysjaosto ohjeistaa lisäämään ohjelmaan strategiasta esimerkiksi (elin)ympäristöt ja kuntalaisten osallisuus, sekä ottamaan huomioon mittarit, jotka ovat jo talousarvioon kirjattu.

Kuntakehitysjaosto kehottaa näkemään sivistys- ja kulttuuripalvelut osana elinvoimaohjelman sisältöä.

Lisäksi kuntakehitysjaosto toivoo jatkossa kaikki päätöksentekoon vaikuttavat liitteet näkyviin myös julkiselle verkkosivulle.

• Risto Nikunlaakso, risto.nikunlaakso@kirkkonummi.fi

Elinvoimaohjelman valmistelu on käynnistetty tammikuun aikana. Osa toimialojen johtoryhmistä on jo aloittanut ohjelman sisällön suunnittelun, ja muilla suunnittelupalaverien ajankohdat on sovittu. Johtoryhmät valmistelevat ohjelman sisältöä maaliskuun puoleen väliin saakka, jonka jälkeen järjestetään toimialojen yhteinen, poikkihallinnollinen suunnittelukokous.

Kuntakehitysjaostolla on keskeinen rooli elinvoimaohjelman valmistelun ohjauksessa. Osana ohjausroolia on hyvä saada jaoston näkemys ohjelman tavoitteista ja toimenpiteistä.

• Risto Nikunlaakso, risto.nikunlaakso@kirkkonummi.fi

Kuntakehitysjaosto keskustelee ja evästää viranhaltijoita elinvoimaohjelman tarkempien tavoitteiden, toimenpiteiden ja mittareiden määrittämisessä.

Käsittely

Puheenjohtaja esitti, että asia jätetään pöydälle ja siihen palataan 27.2. ylimääräisessä kuntakehitysjaoston kokouksessa. Kati Kettunen kannatti ehdotusta ja se hyväksyttiin yksimielisesti.

Kuntakehitysjaosto päätti jättää asian pöydälle.