Kunnanvaltuusto, kokous 28.1.2019

§ 7 Uuden varajäsenen nimeäminen Kirkkonummen Vesi -liikelaitoksen johtokuntaan

KIRDno-2017-153

Gunnel Ekström, johdon assistentti, gunnel.ekstrom@kirkkonummi.fi

Kirkkonummen Vesi - liikelaitoksen johtokuntaan on valittava uusi varajäsen edesmenneen Jarmo Mahkosen tilalle.

Kunnanvaltuusto päätti 19.6.2017 § 20 valita Kirkkonummen Vesi -​liikelaitoksen johtokuntaan viisi (5) jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet  kaksivuotiskaudelle 2017-​2019 sekä Kirkkonummen Vesi -​liikelaitoksen johtokunnan jäsenten keskuudesta johtokunnalle puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kaksivuotiskaudelle 2017-​2019.

Johtokunnan kokoonpano on seuraavanlainen:

Jäsenet Varajäsenet
Jens Gellin,​ puheenjohtaja Jarmo Mahkonen
Sanna Hartikainen,​ varapuheenjohtaja Santtu Vainionpää
Risto Konttinen Rimma Hyvönen
Tarja Seppänen Stig Nyberg
Leif Wikström Christina Nyström

Kirkkonummen kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle että kunnanvaltuusto valitsee uuden varajäsenen Kirkkonummen Vesi - liikelaitoksen johtokuntaan edesmenneen Jarmo Mahkosen tilalle toimikauden loppuun.

Ehdotuksen mukaisesti.

Kirkkonummen kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle että kunnanvaltuusto valitsee uuden varajäsenen Kirkkonummen Vesi -​ liikelaitoksen johtokuntaan edesmenneen Jarmo Mahkosen tilalle toimikauden loppuun.

Kunnanvaltuusto 28.1.2019 käsittely:

Sanni Jäppinen ehdotti, että kunnanvaltuusto valitsee uudeksi varajäseneksi Jukka Heikkisen. Saara Huhmarniemi kannatti ehdotusta, ja se hyväksyttiin yksimielisesti.

Kunnanvaltuusto päätti valita Jukka Heikkisen uudeksi varajäseneksi Kirkkonummen Vesi -​ liikelaitoksen johtokuntaan edesmenneen Jarmo Mahkosen tilalle toimikauden loppuun.

Kunnallisvalitus

Kunnallisvalitusohje kunnanhallituksen päätöksestä Helsingin hallinto-oikeudelle
Tähän päätökseen haetaan muutosta valittamalla. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen.
Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta myös se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Valitusviranomainen
Muutosta päätökseen haetaan Helsingin hallinto-oikeudelta.

Valitusaika
Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei oteta lukuun muutoksenhakuaikaa laskettaessa. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, valituksen saa tehdä ensimmäisenä arkipäivänä tämän jälkeen.

Kunnallisvalituksen perusteet
Kunnallisvalituksen saa tehdä sillä perusteella, että
 - päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä,
 - päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai
 - päätös on muuten lainvastainen.

Valittajan tulee esittää valituksen perusteet valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä.

Valituskirjelmän sisältö
Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava:
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan.

Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite, puhelinnumero ja muut tarvittavat yhteystiedot. Jos valitusviranomaisen päätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus.

Valituskirjelmään on liitettävä
- päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä
- todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta,
- asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.

Valituskirjelmän toimittaminen
Valituskirjelmä on toimitettava valitusajan kuluessa Helsingin hallinto-oikeudelle osoitteella:

Helsingin hallinto-oikeus
Tuomioistuimet-talo
Radanrakentajantie 5
00520 HELSINKI

Puhelin: 029 56 42000 (vaihde), Asiakaspalvelu/kirjaamo 029 56 42069
Telekopio: 029 56 42000
Sähköposti: helsinki.hao@oikeus.fi

Virastoaika: 8.00 - 16.15.

Omalla vastuulla valituskirjelmän voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä.

Omalla vastuulla valituksen voi toimittaa ennen valitusajan päättymistä myös telekopiona tai sähköpostilla. Määräajassa toimitettava asiakirja on lähetettävä ennen määräajan päättymistä lainkäyttöviranomaiselle siten, että asiakirja on viranomaisen käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä.

Valituksen käsittelyn maksullisuus
Tuomioistuinmaksulain (1455/2015) nojalla peritään muutoksenhakijalta hallinto-oikeudessa 250 euron käsittelymaksu. Oikeudenkäyntimaksu ei kuitenkaan peritä, jos hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi.

Vahingonkorvausasiat
Hallinto-oikeus ei ota tutkittavaksi vaatimusta, joka koskee vahingonkorvauksen perustetta tai määrää. Toimivaltainen yleinen tuomioistuin (käräjäoikeus) käsittelee vahingonkorvausvaatimuksia koskevat riita-asiat.

Työsopimusasiat
Hallinto-oikeus ei ota tutkittavaksi valitusta, joka koskee päätöksen työsopimuslain vastaisuutta. Yleinen tuomioistuin (käräjäoikeus) käsittelee työsopimuslain tulkintaa koskevat riita-asiat.